Блог

Посебно за припадничките на понежниот пол, пакувањето за едно патување претставува стрес и пренатрупаност и на крај повторно завршува со повеќе од еден куфер. 

Што да спакувате на ски патување?

ski pack

 

Посебно за припадничките на понежниот пол, пакувањето за едно патување претставува стрес и пренатрупаност и на крај повторно завршува со повеќе од еден куфер. За мажите пак, пакувањето е сосема релаксиран момент и е најчесто во последниот час пред да се тргне, а тоа функционира по принцип што се најде при рака.

Сепак, пакувањето за зимување каде речиси секогаш се носи и ски опрема, може да биде вистински проблем. Како туристичка агенција која е организатор на патувања од ваков тип, Ви даваме неколку совети за тоа што да земете за да си олесните и секако да не заборавите нешто важно.

 

Обувки

Најдобро е во зима нозете да Ви бидат топли. Кога ги избирате обувките треба да изберите чизми или чевли кои што внатре имаат крзно и да се отпорни на вода. Нормално е да си облечите и дебели чорапи бидејќи без нив и со зимските чевли или чизми може да имате ладни нозе.

clothes

 

Облекувајте се слоевито

Секогаш кога се пакувате внимавајте да не зема премногу работи кои што нема воопшто да ги искористите. Одбирајте ги работите кои се неопходни, корисни и практични. Немојте да земете дебела јакна и само со таа да бидете обезбедени од студот. Напротив, земете повеќе парчиња бардероба и обчлечете ги едни врз други. Кога ќе се облечете слоевито, топлината ја задржувате и тоа е најприлагодливо во секоја ситуација. Доколку сте надвор и Ви е ладно добро ќе ви дојде уште некој слој плус. Доколку сте во затворена просторија можете да извадете некој слој и да се чуствувате баш пријатно. Тогаш можете да правите секакви комбинации со облеката.

 

Додатоци

Иако сте на зимување, модата треба да си биде составен дел од облекувањето. Зимскиот стил е да пронајдете додатоци кои што ќе ви служат и за топлење, но и за да бидете во тренд. Во зависност од тоа колку уште простор имате во куферот, можете да земете само една јакна и повеќе различни капи, шалови, ракавици си кои што ќе изгледате "ново" секој ден.

 

dodatoci

 

СКИ ОПРЕМА:

 • Крема за сончање и лабело
 • Заштитен шлем
 • Заштитни очила
 • Водоотпорна јакна
 • Водоотпорни ракавици
 • Неколку пара скијачки чорапи
 • Очила за сонче, но и скијачки очила
 • Мал ранец
 • Заштита за колениците и лактовите
 • Скии и ски борд
 • Скијачки чизми
 • Скијачка гардероба

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages

The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy...

 
Добијте екслузивен 10% попуст
Со претплатувањето во нашата мејлинг листа ја прифаќате нашата политика за приватност. Можете да ја откажете претплатата во било кое време.
 

Јавете се

+398 76 819 994

Понеделник - Петок

09:00 - 19:00 ч.

Следете нѐ