facebook    instagram  | +389 75 845 711 |  orbita_info@yahoo.com | понеделник - петок:  08:00 - 20:00   сабота: 09:00 - 15:00                                        Блог   Услови   За Нас   Контакт

Политика за колачиња

Што се колачиња и за што служат (cookies)

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот. Колачињата (cookies)  се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат Вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.   

Оваа политика за колачиња важи за сајтот www.taorbita.com.mk , со користење на сајтот www.taorbita.com.mk вие се согласувате со оваа политика или со давање на експлицитна согласност, кој и да е случајот. ДПТУ Маркијан Амон ДООЕЛ Прилеп - Туристичка Агенција Орбита го задржува правото да ја надополни оваа Политика за Колачиња во било кое време.
Колачиња (cookies) се текстуални фајлови кои се складираат на корисничкиот уред при посета на сајтот www.taorbita.com.mk. Кога www.taorbita.com.mk ќе биде повторно посетена, ДПТУ Маркијан Амон ДООЕЛ Прилеп - Туристичка Агенција Орбита има пристап до таа содржина на вашиот уред , складирана преку колачињата .
Со помош на колачињата www.taorbita.com.mk нуди подобра и кориснички поефективна и персонализирана функционалност и прикажување на www.taorbita.com.mk ( функционални колачиња ) , додека истовремено тие му помагаат на провајдерот да ги анализира корисниците , посетувањата со најавување (за аналитички цели) и за поефикасно рекламирање (маркетинг цели).
На сајтот www.taorbita.com.mk се користат сопствени колачиња ( ,, first party cookies ,, ) , но исто така им дозволува и на останати трети лица да инсталираат сопствени колачиња ( ,,third party cookies ,, ) на уредот на корисникот. Со негова согласност , корисникот се согласува на употребата на колачињата од страна на www.taorbita.com.mk и трети лица .

Колачињата ( cookies ) не се наменети за шпионирање на корисниците и Не следат се што корисникот прави. Исто така не се Малициозни кодови или вируси , или пак не се поврзани со несакани пораки. Не ги снимаат нити пак помнат вашите лозинки.

 

Јавете се

+389 75 845 711

Понеделник - Петок

08:00 - 20:00 ч.

Сабота

09:00 - 15:00 ч.